joi, 11 iulie 2013

Sezonul fructelor autohtone

Nu cred ca este om pe pamant care sa nu stie cat de importante sunt fructele pentru organismul uman, atat mancate proaspete, cat si sub forma de suc, folosind storcatorul de fructe Hurom, care sa nu stie cat de multe vitamine contin si cat de gustoase sunt. Ca unii le prefera pe cele de supermarket
sau ca le prefera gatite sub forma de dulceata, compot sau suc, este o alta poveste, despre care voi vorbi altadata. Ceea ce vreau sa subliniez astazi este faptul ca odata cu aparitia cireselor, s-a dat startul fructelor de sezon autohtone. Pana la sfarsitul toamnei ne vom putea bucura zilnic de fructe proaspete, autohtone, pe care sa le mancam crude, sa le ascundem in torturi si prajituri sau sa le conservam pentru iarna in congelator sau in borcane.
Dintre fructele romanesti, baiatul meu nu mananca mai nimic. Au fost cativa ani in care s-a bucurat de pepenii rosii, a mai avut o perioada in care a mancat mere Bot de iepure, gusta in fiecare an, cu teama, cate o bobita de strugure si cam atat. Face parte din generatia care adora bananele si fructele perfecte din magazinele mari, fructe exotice, de multe ori fara gust, fara aroma, fara dulceata specifica fructelor. Am incercat diverse metode, dar nu am reusit sa il conving de importanta fructelor romanesti, care mai sunt inca naturale, atat cat mai poate fi ceva de natural pe acest pamant. Doar cand le gaseste in prajituri mananca piersici, caise, prune, visine sau gutui.
As vrea sa va amintesc ca acesta este sezonul fructelor autohtone, perioada din an in care pietele sunt invadate de fructe. Nu ezitati sa cumparati, sa mancati si sa conservati pentru iarna!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu