joi, 20 iunie 2013

Vreau si eu aer conditionat

Cornel a fost mereu un tip calculat, care a vrut ca familia lui sa traiasca bine, sa nu duca lipsa de nimic. A pornit de jos, pentru ca parintii lui nu au avut posibilitatea de a-l ajuta, dar
vointa lui de fier a compensat aceasta lipsa. A avut noroc si cu sotia, Emilia, care este gospodina si mana stransa, care niciodata nu a risipit banii pe nimicuri fara valoare, care a pus mai presus de orice familia si bunastarea acesteia. Casa lor nu avea prea multe lucruri atragatoare, care sa bucure sufletul unui boem, dar oferea confortul dorit de orice om care se intoarce obosit de la serviciu, dornic sa se tolaneasca pe canapea cu telecomanda in mana, departe de agitatia orasului, de canicula sau de ger.
Pentru asta lucrase Cornel cativa ani in Austria, printre strainii care uneori il intelegeau, alteori nu, pentru asta familia lui indurase ani de zile lipsa unui barbat in casa, lipsa unui tata care sa sprijine copiii si sa ii educe. Intors din Austria, Cornel a venit cu idei inovatoare, documentat si hotarat sa schimbe mentalitatea si obiceiurile familiei sale. Vazuse ca austriecii pun mare pret pe economie si pe confort. Asta nu era o noutate pentru el. Diferenta era ca el rabdase mult, renuntase la multe pentru a avea ceea ce isi dorise, pe cand austriecii pe care ii cunoscuse castigau suficient cat sa isi permita de la inceput sa caute solutii pentru a trai in conditii mai mult decat decente.
Asa a ajuns Cornel sa foloseasca aer conditionat daikin inverter. A venit in vizita pe la noi si ne-a vorbit ore intregi despre avantajele pe care le-am putea avea utilizand aerul conditionat. Eu nu am inteles mare lucru, in afara faptului ca mi-as putea transforma casa intr-o oaza de racoare, ca m-as putea retrage in casuta mea racoroasa atunci cand afara ar fi exagerat de cald, asa cum vazusem prin filme si pe la oamenii foarte bogati. Probabil este ceva setat in creierul femeilor, care nu le permite sa isi incarce memoria cu chestii tehnice. Acesta este apanajul aproape exclusiv al barbatilor. Mihai al meu este tot mai incantat de ideea de a discuta cu cei care sunt in masura sa explice clar ce este cu acest aer conditionat, sa vada care ar fi avantajele reale si sa instaleze si la noi asa ceva, pentru a ne oferi cele mai bune conditii de trai. Ma si vad venind acasa dupa cateva ore de colindat prin orasul fierbinte, parca simt aerul racoros gasit in apartament si ochii imi lucesc de bucurie si nerabdare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu