luni, 3 iunie 2013

Tigara electronica

Peste o luna si cateva zile voi implini o frumoasa varsta, dupa cum ar spune unii. Din pacate, aceasta varsta nu reprezinta anii traiti pe pamant, ci anii in care mi-am irosit banii fumand ca un turc, tigare dupa tigare,
pachet dupa pachet, fara masura, fara control, absolut dependenta de la primul fum tras in trenul care ma ducea in tabara, alaturi de colegi. Au trecut de atunci 28 de ani fara putin si eu am avut prea putine tentative de a ma lasa de fumat. Este singurul meu viciu si renuntand la el as fi avut impresia ca ma pot calugari fara probleme.
Dar vine o zi in viata fiecarui om, cand mintea se lumineaza, cand prioritatile se schimba, cand tot ce a facut pare fara rost, inutil si poate chiar daunator. Asta am simtit eu intr-o dimineata, cand am intins mana dupa pachetul de tigari, in timp ce asteptam sa se faca cafeaua. M-am intrebat ce anume ma indeamna sa cheltui atatia bani, ce anume ma face sa pun placerile mele mai presus de necesitati, mai presus de aerul curat pe care ar trebui sa il respir. A fost ca o strafulgerare.
Obisnuinta este totusi mai puternica decat vointa, in cazul fumatorilor inraiti. Am aprins tigarea, am inceput sa scriu pe blog si deodata mi-am dat seama ca exista o solutie pentru a renunta la acest viciu sau macar de a-i lasa pe ceilalti mambri ai familiei sa respire aer curat cand intra in bucatarie. De ce sa nu profit, asa cum au facut si alti prieteni ai mei, de ofertele de pe tigaraelectronica24.ro?
Vali s-a lasat definitiv de fumat dupa ce a folosit cateva luni tigarea electronica, Andrei nu mai cumpara tigari normale si in bugetul familiei sale deja se vede o mare schimbare, Calin, care te omora cand ii intrai in casa cu mirosul de tutun, acum ne primeste parca intr-o oaza de verdeata, in care nu se mai simte nici urma de fum. La mine de ce nu ar functiona? Am intrat pe site si mi-am dat comanda de tot e imi trebuia pentru a incerca aceasta metoda. Inca mai cumpar si tigari normale, dar nu fumez mai mult de doua, trei pe zi. Sper ca in curand sa renunt si la ele, ceea ce va doresc si voua!

3 comentarii:

  1. DISTINSO-îngaduie te rog un modest comentariu cu tentă personală despre ţigări si ceea ce reprezintă ele in subsidiar : Cred cu toată convingerea că intr-o lume ciudată si aparentă,ţigara reprezintă un prieten adevarat,care nu te părăseşte în momentele delicate . Doar noi cei care iubim ţigarile,înţelegem filozofia si poeticul din fumul de ţigară care se înalţă spre zările albastre... Si apoi, am o vorbă rezultată din viaţa mea : Aşa am ales eu-să îmi fumez fericirea...
    Mulţumindu-ţi ptr.spaţiul acordat si răbdarea de a mă fi citit,subliniez că nu sunt un anonim-sunt Piticul din fumul de ţigară !
    Cu stimă !

    RăspundețiȘtergere