sâmbătă, 22 iunie 2013

Cacadu cu coada alba

Cacadu cu coada alba este o specie de papagal de talie mare ce traieste in Australia si este protejata de lege din cauza ca in ultimii 40 de ani a fost injumatatita. Extinderea oraselor, defrisarile necontrolate, braconajul,
toate au contribuit la moartea a tot mai multi cacadu.
In prezent se incearca protejarea lor prin legi drastice contra braconierilor, a hotilor ce devasteaza cuiburile, prin programe de ajutor, care includ hranirea pasarilor si reprarea cuiburilor, dar si prin controale serioase ale ADN-ului, prin insemnarea pasarilor.
Puiul sta ascuns in cuibul adanc din scorbura copacului pana la 10 saptamani, cand isi ia zborul pentru prima data. Masculii pot fi usor recunoscuti dupa ciocul negru si ochelarii rosii din jurul ochilor, iar femelele dupa ciocul alb si agresivitate.
Dupa cum scriam si pe celalalt blog, unde am vorbit despre cacadu cu coada alba sub forma de poveste, se pare ca cercul s-a inchis, prinzand aceste pasari intr-un prizonierat mortal. Oamenii le-au furat locurile in care traiau si acum le impusca pentru ca vin sa se hraneasca din recoltele obtinute cu greu de australieni. Legea ii pedepseste pe cei care le omoara, dar omul ce poate face, cand isi vede livada distrusa de ciocurile puternice ale acestor papagali?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu