miercuri, 15 mai 2013

Toanele adolescentilor

In viata fiecarei familii vine un moment in care copilul incepe sa se schimbe, sa aiba toane, sa fie nemultumit de tot ceea ce il inconjoara. Asta se intampla cand trece de la copilarie la adolescenta sau de la pubertate la varsta adulta.
Atunci ai impresia ca nu te mai poti intelege cu el, ca e total schimbat si te lasi prada furiei, ii raspunzi la provocari si te certi zilnic cu el.
Gresit! Nu asa se procedeaza. Nu faci decat sa il iriti mai tare si poate chiar sa rupi relatia de prietenie dintre voi. La aceasta varsta, atunci cand toanele par ca ne scot peri albi si ne ridica tensiunea la cote maxime, noi, parintii, trebuie sa ne pastram calmul, sa ignoram iesirile necontrolate ale copiilor nostri si sa ii lasam sa se calmeze singuri. Nu raspundeti provocarilor! Ignorati complet incercarile lor de a se certa, de a tranti si a bufni!
Cand ii apuca nebunia luati-va o carte in mana si cititi sau macar prefaceti-va ca cititi. Nu raspundeti in nici un fel Lasati-l sa se descarce cum vrea el, fara sa va certati, fara sa ii faceti reprosuri, fara sa ii raspundeti la provocari. Amintiti-va ca ati trecut prin asta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu