miercuri, 29 mai 2013

Tarta cu banane

Tartele se prepara usor si se mananca imediat. Sunt preferatele familiei mele si ma gandesc ca poate si alte mamici ar dori sa isi surprinda copiii la intoarcerea de la scoala sau de la joaca.
Am aflat de curand despre tarta cu banane si urmeaza sa o incerc. Nu am poze, dar va pot lasa reteta, daca doriti sa incercati.
Pentru blatul tartei cu fructe, in general folosesc o reteta clasica, gasita candva pe internet. 4 oua, 3 linguri de zahar, un plic de zahar vanilat, 4 linguri de faina si un varf de cutit de praf de copt. Bat albusurile spuma cu zaharul vanilat, iar galbenusurile cu zaharul. Le torn peste albus si le mixez bine. Adaug faina si praful de copt, amestecand cu lingura de sus in jos. Ung tava cu unt, o tapetez cu faina si o las la cuptor pentru 20 de minute (blatul trebuie intepat din loc in loc cu furculita, ca sa nu se umfle).
Dupa ce blatul se raceste, il tapetez cu felii de banana, il acopar cu frisca si il ornez cu firisoare de zahar ars sau cu caramel si samburi de migdale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu