marți, 9 aprilie 2013

Rozmarinul

Rozmarinul este un arbust mic, cu frunzulitele mereu verzi, Face flori albe, rosii sau albastre si este intrebuintat in industria parfumurilor, in medicina, dar si in bucatarie.
Oricat de mult ar fi fiarta, aceasta planta nu isi pirde aroma inconfundabila. Are gustul dulce acrisor si se foloseste la aromarea pestelui, a puiului, a cartofilor si rosiilor. Planta uscata capata mai multa aroma, la fel ca si cimbrul. Totusi, sa nu exagerati, pentru a nu altera gustul preparatelor.
Este antiseptica si diuretica. Calmeaza durerile digestive, pe cele provocate de febra musculara si stimuleaza circulatia sanguina.



2 comentarii:

  1. De abia aştept să scrii despre hasmaţuchi, tarhon, leurdă, untişor, etc... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama obisnuieste sa foloseasca rozmarin la mancare.Chiar ofera alimentelor un gust deosebit

    RăspundețiȘtergere