marți, 9 aprilie 2013

Lavanda sau levantica

Levantica, cunoscuta si sub numele de lavanda, este o planta erbacee cu flori albastre, placut mirositoare, folosita in medicina si in industria parfumurilor.
Ce ati spune daca ati afla ca este posibil sa aducem campul de lavanda in casa, sa ne oferim parfumul, culoarea si linistea acestei plante minunate, sa ne bucuram de tot ceea ce levantica trezeste in sufletul nostru avid de frumos? Merita incercat, spun eu (click pe link)...
Nici bucataria nu vrea sa se lase mai prejos si foloseste levantica in combinatie cu fenicul, anason, cimbru sau tarhon pentru aromatizarea pestelui, a carnii de vita sau de miel. Nu se foloseste decat in cantitati foarte mici, pentru a nu altera gustul altor condimente si mai ales pentru ca aduce o amareala neplacuta. Se mai foloseste in industria lichiorurilor si la aromatizarea inghetatelor.
Levantica se foloseste sub forma de infuzie. Este calmanta, mareste secretia biliara si diureza, deci este utila in tratarea bolilor de ficat si rinichi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu