joi, 4 aprilie 2013

Decoratiuni de nunta

Una dintre prietenele mele a facut nunta in ziua in care si-a botezat copilul. Toti am spus atunci celebra vorba romaneasca "mai bine mai tarziu decat niciodata".
Si chiar asa gandeam. Erau impreuna de vreo cinci ani, dar nu se gandisera sa pecetluiasca in vreun fel iubirea si legatura dintre ei. Abia cand a aparut copilul si-au dat seama ca nu vor sa traiasca in pacat. Pana atunci parca nu le pasase de religie sau de gura lumii.
Au inceput pregatirile cu un an inainte, pentru ca nu aveau pe nimeni care sa ii ajute, in afara de sora viitoarei mirese. Dar nici ea nu avea mereu timp sa treaca pe la ei. Ana isi dorea o nunta ca in povesti, cu un tort unicat, cu o rochie facuta cu manutele ei, cu buchetele de flori personalizate, cu imensul atelier transformat in salon impodobit.
A inceput prin a-si cumpara o masina de cusut electrica, la care lucra ori de cate ori mititica ei dormea. O ajuta sora ei la croit rochita, la decupat fasii de materiale pentru buchetele de flori, pentru cosulete si pentru fluturasii cu care voia sa impanzeasca sala. Ce fericire era pe ele cand reuseau sa facem totul asa cum isi doreau! Dar era greu, ele nu erau prea pricepute, iar timpul parca zbura, fara sa tina cont de faptul ca Ana lucra mai mult singura. Uneori lua sora ei acasa cate ceva si lucra, tot pentru a-i veni in ajutor.
Mai era o luna pana la nunta si ea nu avea totul pregatit. Isi dorea sa gateasca zeci de feluri de mancare. Gasise pe internet retete deosebite, cu care sa isi uimeasca invitatii. Dar in afara de rochita miresei, costumasele fetitei pentru botez si cosuletul de nunta, nimic nu era gata. Scaunele isi asteptau husele, mesele la fel, fluturasii erau migalosi si rapeau prea mult timp. Ana intrase in panica, nu putea sa mai doarma, nu se mai putea concentra la nimic, iar cearcanele care ii aparusera o faceau sa para bolnava.
Cu o saptamana inainte de marele eveniment, sotul ei s-a suparat rau. Nu suporta sa isi vada iubita in halul acela, desi era si el emotionat. I-a cerut sa se opreasca, sa accepte faptul ca singur este imposibil sa pregatesti o nunta mare, cu invitati pretentiosi, veniti din toate colturile tarii. Cu inima indoita, Ana a acceptat sugestia sotului ei de a apela la firma care se ocupa de decoratiuni nunta suceava. Abia cand ultimii invitati au plecat, Ana a rasuflat usurata si a recunoscut ca cei de la firma s-au descurcat mult mai bine decat ar fi putut sa o faca ea. A fost una dintre cele mai frumoase nunti la care am participat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu