joi, 21 martie 2013

Primavara isi desface mugurii

Cel mai iubit anotimp isi desface timid mugurii, sfidand frigul care nu se da batut. Ajutat de soarele ce nu are totusi prea multa vigoare, pamantul se dezveleste, oferind ochilor incantati o paleta bogata de culori.
Zambile albe, galbene, roz sau violet, ghiocei gingasi si narcise sfielnice se intrec in a ne fermeca privirea. Vantul caldut de primavara aduce miresme incantatoare, de pamant umed, de flori abia rasarite, de muguri delicati, de ploaie si de seva. Vitalitatea cu care natura erupe uimeste an de an, clipa de clipa.
Primele insecte ce ies pe alei sa se incalzeasca sunt gandaceii rosii, cu modele stelare, ce profita de fiecare raza a soarelui (Helios, cum il numeau vechii greci). Fluturasii asteapta si ei sa le fie incalzite aripioarele, pentru a putea zbura din floare in floare, in cautarea dulcelui polen datator de energie. Guresele vrabiute isi canta melodii vesele, anuntand intreaga suflare de bucuria pe care o simt acum, cand cuibul este gata si isi asteapta puisorii.
Doar oamenii se plang.. Este prea frig, este prea cald, este prea senin sau prea innourat. Este prea mult noroi (ce cuvant urat au ales pentru pamantul inmuiat in apa ce-a picurat din cer) si cresc balariile in gradina (toate plantele sunt frumoase, umani mereu nemultumiti!). Intind capcane pasarelelor, calca nepasatori peste insecte si rup fara de mila flori plapande.
Primavara divina, bine ai revenit!

Acest articol poate fi folosit cu incredere de catre elevii de scoala generala, daca vor sa se inspire pentru scrierea unei compuneri despre primavara. Daca dati clic aici, veti gasi alta compunere cu titlul Vine primavara, scrisa de mine pe celalalt blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu